OM JAM FREDERIKSHAVN CHEERLEADERS

Historien om Jam Frederikshavn Cheerleaders

Jam Frederikshavn Cheerleaders blev oprettet i år 2002, hvor vi gik under navnet Jam Dance og tilhørte et danse studie. Det var først i år 2005 vi blev en selvstændig klub, hvilket vil sige at klubben er en af Danmarks ældste.


Vi har mere end 90 udøvere i klubben i kategorierne Tiny, Mini, Youth og Senior.

Vores hold har deltaget ved både Julecup, Springcup, Sommercup, DM og EM, samt har haft tidligere udøver og træner repræsenteret på det danske landshold til VM. Det betyder også, at vi er kommet meget rundt gennem årene, lige fra EM i Holland til VM i Japan og Orlando USA.


Tilbage i året 2002, blev der afholdt det første kvalifikations DM. Men da sporten på dette tidpunkt ikke var særlig stor og der ikke var særlig mange hold til konkurrencen, besluttede man sig i 2003 for at afholde Danmarks første mesterskab i cheerleading. Mesterskabet blev afholdt i Idrætshallen i Frederikshavn... uden måtter !!!


På dette tidspunkt var cheer dance og cheerleading, en og samme kategori, hvilket betød at holdet med flest point vandt, om det så var cheerleading eller cheer dance. Her var det vores senior hold, Team Jam, senere kaldet Jam Elite All Stars, der vandt det første DM, og allerede året efter blev kategorierne delt i Cheer Dance og Cheer, samt Junior og Senior.

Team Jam/Jam Elite har i 10 år holdt titlen som Danmarksmester i Senior Cheerleading til DM.

Som årene er gået, blev Senior og senere hen Junior kategorierne opdelt i COED og ALL GIRL, da der kom flere og flere hold til, samt der kom flere kategorier til konkurrencen.Hvad er cheerleading?

Mange forbinder cheerleading med dans, men sporten minder meget mere om springgymnastik og akrobatik. I cheerleading laver man springgymnatisk, løft, kast og pyramider, som vi i fagsprog kalder tumbling, stunts, baskettoss og pyramider.


Cheerleading er en seriøs konkurrencesport, men det var først i 2014, at cheerleading blev godkendt som en officiel sport i Danmark under DAFF. I december 2017 fik cheerleading en foreløbig godkendelse og grundlag for at blive optaget som en officiel OL sport. Cheerleading er en voksende sport i Danmark og verdenen, og den bliver kun større.Sammenhold er vigtigt

Sammenhold er en stor del af cheerleading og en stor del af vores klub. Man skal nemlig kunne have tillid og respekt for hinanden, idet vi laver kast og løft, så foruden alle vores træninger og konkurrencer, elsker vi at lave noget med vores udøvere for at styrke sammenholdet.

Dette gør vi bl.a. ved at afholde vores årlige cheer lejrskole inden sæsonstart og have sleepovers hos trænerne op til flere gange om året. Derudover gør vi også meget ud af vores afslutningsfester omkring jul og sommer, samt ved generalprøver.

Det er ligeledes en stor prioritet for os at komme uden for landets grænser for at prøve kræfter mod andre hold i Europa, og Skandinavien, samt at give vores udøvere en fantastisk oplevelse med på vejen.